home » Projecten » draaijer + partners clubhuis

draaijer + partners clubhuis

oppervlakte:
386 m2 NVO
opdrachtgever:
Draaijer + Partners
functie:
Kantoor 'flexoffice'
locatie:
Utrecht
status:
Gerealiseerd
samenwerking:
ATOP
fotografie:
Ruud Peijnenburg

Draaijer + Partners betrok als 1 van de eersten een gerenoveerde kantoorverdieping van De Pyth, het voormalige provinciehuis in Utrecht. Voor dit 17 bouwlagen tellende gebouw ontwikkelden zij samen met De Waal Beheer een ‘clubhuis concept’; een ontmoetingsplaats, broedplaats en de schakel tussen bedrijven en bewoners.

Het kantoor is de thuisbasis voor de werknemers die veelal onderweg zijn. Vergaderruimtes voor algemeen gebruik zitten in de plint van het gebouw, de kantoorruimte op de verdieping moest zo transparant mogelijk zijn, zonder wanden. Een comfortabele kantooromgeving met diverse activiteit-gerelateerde flexwerkplekken was het uitgangspunt. En daarbij: zo duurzaam mogelijk bouwen en hergebruik van álle losse inventaris en hanglampen uit het voormalige kantoor. De enigszins ‘ratjetoe’ van spullen, vormde de basis voor het interieurontwerp. Het resultaat bewijst dat je ook zónder perfecte eenheid van nieuwe spullen een harmonisch totaalplaatje kan creëren met een fijne, rustige uitstraling.

Het lage systeemplafond werd vervangen door akoestische plafondeilanden op strategische posities (met behoud van de bestaande sprinklerinstallatie). Bestaande lampen werden ingepast en minimaal aangevuld met nieuwe armaturen en installaties. Een in het oog springende oplossing werd gevonden voor een - open en toch gesloten - overlegplek midden in de ruimte; de eerste vergaderkas van Nederland! Mensen van de plaatselijk sociale werkplaats vervaardigden de planten styling in de kas. De ‘treincoupés’ met kurkwanden en gestoffeerde wanden, de belhokjes met akoestische fotodoeken en een ‘plantengordijn’ zorgen voor extra geluidsabsorptie. Het organische groene kronkelpad verbindt de ontsluiting met de 2 kantoorvleugels en zorgt voor een natuurlijke 'flow' richting de receptiezone voor bezoekers.

Draaijer + Partners is een advies- en managementbureau in strategische huisvesting. Ze ontwikkelen slimme en gezonde zorg-, leer-, leisure- en werkomgevingen, van strategie tot en met de exploitatie.
bekijk meer projecten

wil je zorghuisvesting van wezenlijk verschil voor 'n mooiere wereld? 

Laten we kennismaken. Bel of mail voor een afspraak. We horen graag jullie verhaal.
loover
Loover creëert het hart van zorggebouwen. Interieurarchitectuur van wezenlijk verschil 
voor het geluksgevoel én de aarde.
Korte Veertel 16
5109 SB 's Gravenmoer
Nederland
+31 (0)6 41 15 69 40
Copyright © 2024 Loover Algemene Voorwaarden
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram