home » oover loover

interieurs van wezenlijk verschil

Mooie plaatjes bedenken, dat kunnen de meeste vakgenoten (en AI) wel. Een móói interieurontwerp betekent nog geen goed resultaat. 

Een écht fijne leefomgeving creëren voor mensen met een zware zorgvraag - die hier net als jij recht op hebben - vergt meer. Aandacht voor alle zintuigen. Aandacht voor hun behoeftes. En voor alle praktische zaken, van budget tot onderhoud. 

Integraal ontwerpen is essentieel. Dan kun je plekken maken waarin mensen zich goed voelen en zichzelf kunnen zijn. Interieurs die bijdragen aan gezondheid en geluk. 

Wanneer je daarnaast ook oog voor het milieu hebt, dan kun je het verschil maken. Voor een mooiere wereld.

wat maakt een loover interieur anders?

● Ruimtes hebben een bewezen positieve impact op gevoel en gedrag doordat we principes uit de natuur op speelse wijze naar binnen halen. Dit overstijgt smaak en trends. 

● De combinatie van sterk invoelingsvermogen, poëtische creativiteit en nuchter realisme maakt dat we het gewenste resultaat bereiken. Zelfs als de budgetten krap en de belangen complex en tegenstrijdig zijn.

● We willen intrinsiek interieurs met een zo klein mogelijke voetafdruk creëren. We kiezen voor het ongebaande circulaire pad en inspireren je met concrete keuzes voor afwerking en inrichting. 

● We verliezen de realiteit niet uit het oog en begrijpen dat je alleen geholpen bent met máákbare interieurontwerpen. Ruime, unieke ervaring aan de andere kant van de kloof, ín de bouwwereld, bracht een eigen werkwijze die verspilling en frustraties voorkomt.
dit belooven we

voor wie doen we het?

De interieur sector kan behoorlijk oppervlakkig en vervuilend zijn, weten we uit ervaring.  Loover focust op interieurs van betekenis. We bezorgen ‘kwetsbare’ mensen een liefdevol thuisgevoel op plekken waar ze noodgedwongen verblijven of wonen door hun zorgvraag. Ruimtes waarin ook zorgmedewerkers en bezoekers zich goed voelen.
Loover helpt zorgvastgoed ontwikkelaars en zorgorganisaties om huisvesting te creëren die bijdraagt aan het alledaags geluk van alle ruimtegebruikers. 

onze missie: omgevingen creëren 
die bijdragen aan alledaags geluk

bekijk onze visie

dit belooven we

meer welbevinden

Een Loover interieur verbindt mens en natuur. Dit heeft een bewezen positieve impact op de gezondheid en het alledaagse geluk van álle ruimtegebruikers. Mensen zitten lekkerder in hun vel, kunnen meer zichzelf zijn en ervaren meer geluksmomentjes.

Ook  medewerkers voelen dit en ervaren meer werkgeluk. Het brengt zelfs verlichting van de zorgzwaarte teweeg.

dit wil ik

betere prestaties

We toetsen onze ontwerpen vroegtijdig op functionele, financiële en technische haalbaarheid. En overbruggen zo de kloof tussen idee en uitvoering. Gevolg: een vloeiender ontwerp- en bouwproces zonder de verspilling en frustraties tijdens en na oplevering. Een resultaat waar jouw organisatie echt mee geholpen is.

Bovendien draagt de werkomgeving bij aan de preventie van ziekteverzuim.


dit wil ik  

toekomstbestendig

We helpen de voetafdruk van jouw organisatie te verkleinen en creëren duurzame, circulaire interieurs. We doen concrete materiaal- en productvoorstellen met zo min mogelijk milieu-impact.

We kijken verder dan de afschrijfperiode en einde levensduur. Toekomstige wijzigingen calculeren we in. Zo investeer je in de lange termijn met zo min mogelijk verspilling van grondstoffen en kapitaal.

dit wil ik

oover wie

Loover is opgericht en wordt gerund door mij, Saskia Kitzmann-Vreede. Ik werk samen met een flexibele pool van fijne, ervaren professionals, ontwerpers en tekenaars, die ik om me heen heb verzameld. Indien nodig huren we extra diensten in: architecten, bouwkundigen of adviseurs in verlichting, bouwfysica, installaties, realisatiekosten etc. Zo kunnen we flexibel inspelen op jouw behoeftes en de omstandigheden.

In elk project werken we intensief samen met de opdrachtgever en andere betrokken partijen. Samen met de architect en andere ontwerpende en adviserende mensen. En vanaf een vroeg stadium samen met de mensen, die de plannen mogen uitvoeren: leveranciers en bouwers.

Of deze bedrijven nou onder onze regie vallen of niet, samen gaan we om de ronde tafel om tot het best mogelijke resultaat te komen.

dit bieden we

oover Saskia

Werk je met Loover, dan ontkom je niet aan het werken met mij, Saskia. Ik ben een gevoelsmens, met een rugzak vol poëtische creativiteit & nuchter realisme.

ervaring

In 2004 studeerde ik af als interieurarchitect (HBO) met mobiele woningen voor ouderen, een onderwerpkeuze gevormd door persoonlijke ervaring met de ouderenzorg. Daarna bouwde ik een schat aan kennis op van meubels, stoffering en verlichting. Ik richtte luxe woningen in en verkocht high end design meubels.

Totdat ik de lat hoger wilde: een thuisgevoel creëren op plekken die geen thuis zijn. Als zelfstandig interieurarchitect ontwierp ik een bibliotheek, een gaaf en succesvol project!

In 2009 werd ik verantwoordelijk voor het oprichten en runnen van de afdeling interieurontwerp: mijn “eigen bedrijf” binnen een bestaand Design & Built bouwbedrijf. Intensief samenwerken met de hele bouwketen was cruciaal om blije klanten te behouden. Meer dan 75 interieurontwerpen van mijn hand zijn gerealiseerd voor kantoren, bibliotheken, restaurants, onderwijs en zorg. 

Waar ik startte als 'meisje van de stofjes en kleurtjes' verliet ik na ruim 10 jaar het bedrijf met 3 petten: interieurarchitect, projectmanager en accountmanager.

verantwoordelijk pad

Het moederschap deed me beseffen wat mijn verantwoordelijke rol is, ook als vormgever van de toekomstige gebouwde omgeving. Ik ging een duurzamer pad bewandelen dan gangbaar is, privé en zakelijk. Ik wil(de) de wereld mooier maken nu én voor toekomstige generaties.

In 2019 startte ik Loover. Aanvankelijk gericht op alle zakelijke projecten. Sinds 2022 ligt de focus op projecten in de zorg. Omdat ik door de complexiteit en strakke kaders uitgedaagd word het beste uit mezelf en anderen te halen en ik dan op mijn best ben. Omdat het empathisch vermogen vergt om iedereen mee te krijgen in een werkgroep en om de stem te kunnen ‘horen’ van mensen met een zware zorgvraag. En vooral: omdat ik betekenisvolle interieurs wil creëren. Mensen met een zorgvraag helpen om zich wat beter te voelen, even afleiden van het ziek zijn of stimuleren dat ze meer zichzelf zijn. 

En dan bouwen en inrichten op een manier die beter is voor de aarde, dat maakt mij gelukkig en trots!

dit bieden we

Interieurontwerp met realisatiebegeleiding 
We creëren een totaal interieurontwerp vanaf een casco gebouw, bestaand of nieuwbouw. 

Daarnaast bewaken de esthetische en functionele kwaliteit tijdens de realisatie van het interieurontwerp. 

Uit ons grote netwerk van adviseurs, makers en bouwers kunnen we een selectie fijne uitvoerende partijen aan je voorleggen, ze instrueren, prijzen regelen en deze beoordelen. Als je wilt, zijn we het aanspreekpunt voor de uitvoerende partijen en coördineren we de realisatie. 

zo pakken we dit aan

We hanteren een eigen slimme ontwerpmethodiek om verassingen, frustratie en verspilling tijdens en na de realisatie te voorkomen.
bekijk onze werkwijze

wil je zorghuisvesting van wezenlijk verschil voor 'n mooiere wereld? 

Laten we kennismaken. Bel of mail voor een afspraak. We horen graag jullie verhaal.
loover
Loover creëert het hart van zorggebouwen. Interieurarchitectuur van wezenlijk verschil 
voor het geluksgevoel én de aarde.
Korte Veertel 16
5109 SB 's Gravenmoer
Nederland
+31 (0)6 41 15 69 40
Copyright © 2024 Loover Algemene Voorwaarden
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram