home » Projecten » innovam opleider in mobiliteit

innovam opleider in mobiliteit

oppervlakte:
4943 m2 BVO
opdrachtgever:
Innovam
functie:
Hoofdvestiging opleiding, kantoor, restaurant
locatie:
Nieuwegein
status:
Gerealiseerd
samenwerking:
ATOP
fotografie:
Ruud Peijnenburg

De hoofdvestiging van Innovam ging in 3 achtereenvolgende zomervakanties op de schop; kantoorverdiepingen, het bedrijfsrestaurant en daarna de begane grond; ontvangstruimte, vergaderzalen, gangen en ontsluitingen, theorielokalen, praktijklokalen, toiletgroepen en foyer. Bijna het volledige gebouw werd tot casco gestript en opnieuw opgebouwd; installaties, vloeren, wanden, plafonds, afwerkingen, verlichting, signing, maatwerk meubilair en de inventaris.

Om de grotere stroom van cursisten aan te kunnen, vierkante meters efficiënter te gebruiken en het werk- en leergeluk te verhogen was de grote metamorfose noodzakelijk. Van 'hokjeskantoor' tot transparant flexkantoor. Van kantoorkoffie halen in het pantryhok naar elkaar ontmoeten bij de centrale RVS pantry's. Van formele receptiezone naar een warm welkom, een plein met koffie piaggio, picknicktafels en een open balie. Van een ’vette hap kantine’ met rokersruimte en vergaderzalen naar 1 groot aantrekkelijk restaurant met lekker en gezond eten.

Het nieuwe huisvestingsconcept ‘Ontmoeten’ biedt 120 cursisten per dag, medewerkers en bezoekers een aantrekkelijke werk- en leeromgeving.  Bij binnenkomst leidt het klinkerpad je op natuurlijke wijze naar de lokalen en het restaurant. De diverse zitzones- 300 zitplaatsen- in het restaurant bieden voor elk wat wils, van directie tot leerling automonteur. Ondanks de mix van tweedehands, nieuwe en maatwerk meubels ervaar je eenheid in het interieur. Een comfortabele tikkeltje stoere omgeving met diverse knipogen naar de mobiliteitsbranche. Een functionele, molestbestendige omgeving (vanwege o.a. olie/smeer uit de werkplaatsen) was een belangrijk uitgangspunt. Toch zijn er veel verfijnde details te vinden in het hele gebouw. geprinte kussens, gecapitonneerde banken, een metalen weefsel gordijn, hoekbeschermers juist als accent etc.

De nieuwe interieurhuisstijl is ook geïmplementeerd bij de andere locaties van Innovam in Dordrecht, Nieuwegein en Zwolle.

Innovam is de grootste opleider in de mobiliteit. Ze verzorgen trainingen en advies voor de hele mobiliteitssector. Voor iedereen die aan de slag gaat met personenauto’s, trucks, motoren of e-bikes.
bekijk meer projecten

wil je zorghuisvesting van wezenlijk verschil voor 'n mooiere wereld? 

Laten we kennismaken. Bel of mail voor een afspraak. We horen graag jullie verhaal.
loover
Loover creëert het hart van zorggebouwen. Interieurarchitectuur van wezenlijk verschil 
voor het geluksgevoel én de aarde.
Korte Veertel 16
5109 SB 's Gravenmoer
Nederland
+31 (0)6 41 15 69 40
Copyright © 2024 Loover Algemene Voorwaarden
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram