home » Projecten » woonzorglocatie WelThuis De Zevenster

woonzorglocatie WelThuis De Zevenster

oppervlakte:
6.080 m2 BVO
opdrachtgever:
WelThuis - Fundis Vastgoed
functie:
Woonzorglocatie voor ouderen met dementie en/ of een lichamelijke zorgvraag
locatie:
Zevenhuizen
status:
In uitvoering
samenwerking:
RAU architecten
fotografie:
-

Loover creëerde in opdracht van ouderenzorgorganisatie WelThuis en Fundis Vastgoed een innovatief interieurontwerp voor de complete nieuwbouw woonzorglocatie voor ouderen van architect RAU. Bewoners en omwonende ouderen gaan ervaren hoe het is om te wonen en verblijven in een interieur dat hen verbindt met de omliggende natuur. Een gebouw dat smaak- en trend overstijgend bijdraagt aan gezondheid & een goed gevoel. De bouw is gestart, wij zetten de puntjes op de i voor het interieurplan.

welbevinden

We analyseerden praktische behoeftes van betrokkenen; zorg- en welzijnsmedewerkers, vastgoedontwikkelaar en cliëntenraad. En door ‘in te voelen' in het huidige gebouw luisterden we naar de 'stem' van bewoners. Essentieel om ons te kunnen verplaatsen in hen, zeker in mensen met dementie. We ontwikkelden een omgeving die het welbevinden van bewoners, omwonende ouderen én medewerkers positief beïnvloedt. We brengen elementen uit de natuur in de gebouwde omgeving. Veel onderzoeken bewijzen dat hiermee de oer-verbinding tussen mens en natuur wordt geactiveerd. Dit heeft het positieve effect dat mensen zich op hun gemak voelen en minder stress ervaren. Op diverse manieren zijn principes uit de natuur - van het omliggende polderlandschap van Zuidplas - binnen toegepast. Spannende zichtlijnen met roomdividers, organische vormen in vloeren en wanden, beschut zitten met 'rugdekking', aantrekkelijke texturen, natuurlijke rustige kleuren en decoratieve elementen etc.

toekomstbestendig

Hoewel er zowel woongroepen voor ouderen met dementie als voor ouderen met een lichamelijke zorgvraag komen, is het kleur- en materiaalgebruik volledig dementievriendelijk; flexibel voor de toekomst. Bijvoorbeeld: de juiste contrasten in lichtreflectiewaarde, herkenbare kleuren en visuals en goede akoestiek in de gezamenlijke zones.

Er zijn bewuste keuzes gemaakt in materialen en producten die het milieu zo min mogelijk belasten. Zo is er grotendeels (biobased) linoleum toegepast i.p.v. het gangbare vinyl of PVC (petrobased). Ook is er een zorgvuldige selectie gemaakt van bestaande meubels en decoratie die we hergebruiken i.p.v. standaard alles nieuw aan te schaffen.

functioneel

Natuurlijk is het ook een functionele werkomgeving voor medewerkers. Er zijn doordacht keuzes gemaakt voor materialen die tegen een stootje (en meer) kunnen en/ of te repareren zijn. Er is goed overzicht in de gezamenlijke ruimtes en bergruimtes om spullen uit het zicht op te bergen (=minder ongewenste prikkels).

Momenteel zijn we bezig met de definitieve selectie en uitwerking van meubels en maatwerk. We staan te popelen om straks het eindresultaat te bewonderen..

Meer details en beeldmateriaal volgt.. Hou deze site in de gaten of volg ons op Linkedin.
bekijk meer projecten

wil je zorghuisvesting van wezenlijk verschil voor 'n mooiere wereld? 

Laten we kennismaken. Bel of mail voor een afspraak. We horen graag jullie verhaal.
loover
Loover creëert het hart van zorggebouwen. Interieurarchitectuur van wezenlijk verschil 
voor gezondheid, geluk én de aarde.
Korte Veertel 16
5109 SB 's Gravenmoer
Nederland
+31 (0)6 41 15 69 40
Copyright © 2024 Loover Algemene Voorwaarden
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram