home » Projecten » winnock zorg re-integratiecentrum

winnock zorg re-integratiecentrum

oppervlakte:
51 m2 NVO
opdrachtgever:
Winnock Zorg
functie:
Ontvangstruimte
locatie:
Arnhem
status:
Gerealiseerd
samenwerking:
ATOP
fotografie:
Saskia Kitzmann-Vreede

Winnock wilde een fijne ontvangstruimte voor haar cliënten creëren in een vleugel van een typisch Nederlands kantoorgebouw. Witte systeemwanden gepositioneerd in een 1.80 M stramien, een systeemplafond met TL verlichting, blauwe tapijttegels en een gebrek aan daglicht vormden de uitgangssituatie. Zo min mogelijk aanpassingen in deze bestaande situatie was het uitgangspunt.

Een grote cirkel linoleum vormt nu een duidelijk afgebakend gebied. Omdat het omringd wordt door spreekkamers en de receptie is het er onrustig. De wandbank in de hoek biedt een ‘veilige rugdekking’. De garderobe met statafel en de hoge planten vormen een ruimtedeler en afscheiding waardoor je je nog meer kan verschuilen. En wanneer je geen last hebt van de onrustige prikkels hang je aan de statafel. De natuur wordt naar binnen gehaald met een foto van natuurgebied de Posbank. Als contrast met de spectaculaire kleuren op deze eyecatcher zijn het maatwerk meubilair en de vloer uitgevoerd in een zandkleur. De hanglampen en spotjes creëren speelse lichtbundels en schaduwen. Het geheel zorgt voor de juiste natuurlijke prikkels; een helend interieur. Zelfs wanneer de omstandigheden niet ideaal zijn.

Winnock Zorg bood poliklinische revalidatie gericht op re-integratie bij met name chronische pijn en vermoeidheid. Winnock heeft haar zorgactiviteiten afgebouwd en is inmiddels gesloten.
bekijk meer projecten

wil je zorghuisvesting van wezenlijk verschil voor 'n mooiere wereld? 

Laten we kennismaken. Bel of mail voor een afspraak. We horen graag jullie verhaal.
loover
Loover creëert het hart van zorggebouwen. Interieurarchitectuur van wezenlijk verschil 
voor het geluksgevoel én de aarde.
Korte Veertel 16
5109 SB 's Gravenmoer
Nederland
+31 (0)6 41 15 69 40
Copyright © 2024 Loover Algemene Voorwaarden
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram